Wat met de droogte?

Wat met de droogte?

Nu de eerste hittegolf van het jaar er aan komt en de droogte overal zichtbaar wordt komen vanzelfsprekend ook de vragen over hoe de droogte een invloed heeft op onze werking. Zeker omdat de nieuwsartikelen weer koppen ‘verboden je auto te wassen!’ maar hier weinig duiding bij geven.

Tijdens de droogte blijft Blinkie gewoon open en blijven we wassen zoals voorheen. Het is zelfs aangeraden om in de zomer (droogte of niet) regelmatig je auto een wasbeurt te geven. Er is meer vogelpoep, meer insecten en de zon brandt ongenadig hard in op de lak. Wel is het af te raden om je auto ‘op de oprit’ te wassen met de tuinslang. Al dat water loopt dan vervuild met producten rechtstreeks naar het riool.

Bij Blinkie gebruiken we veel water om een wagen te wassen. Dat is ook nodig want je wilt natuurlijk graag dat al het losse vuil zoals zand en modder van de wagen is voordat de borstels aan de beurt komen. Echter verbruiken we nog minder dan een douchebeurt van 10 minuten per wagen! Want hierin zit het grote verschil. Wij recycleren meer dan 90% van het water dat we gebruiken en hiermee zijn we een groen alternatief voor thuiswassen. Wil je toch liever de auto zelf wassen? Dan kan dat zeker in onze wasboxen die voorzien zijn van regenwatertoevoer. De putten zijn afgelopen week goed gevuld en kunnen er weer tegen.

Even opsommen:

  • Meer dan 90% van het gebruikte water wordt gerecycleerd
  • Het water dat we afvoeren gaat ook nog eerst door een afscheider. Zo gaat het zo goed als schoon de riolering in in tegenstelling tot water van thuiswassen
  • Wasboxen zijn voorzien van regenwater
  • Al onze producten zijn biologisch afbreekbaar en wij gebruiken geen zuur

Kom dus gerust ook of misschien zelfs tijdens de droogte je wagen wassen bij Blinkie! We staan de hele zomer voor u klaar 7/7.

Meer nieuws

Blinkie Racing days

Om vaderdag te vieren organiseert Carwash Blinkie op zaterdag 8 en zondag 9 juni de ‘Blinkie Racing Days’.

Als je houdt van F1 racen, competitie en adrenaline dan móet je deze Virtual Reality racing ervaren hebben.

Kom langs op zaterdag 8 of zondag 9 juni en doe mee in één van de twee klassementen voor jeugd of volwassenen. Wij reiken prijzen uit aan de Top 3 in élk klassement.